HTML

Friss topikok

  • Petyhüdt Petymeg a dinamikus kritikus: félelmetes, hogy Bakáts már itt is milyen bődületes ökörségeket beszélt.. beszarás.. szélsőbalos ... (2011.04.13. 09:25) Esti beszélgetés Bakáts úrral ( teljes )
  • Véleményvezérlő: @tompa07: azért van gusztustalanabb is: index.hu/belfold/2010/okvalasztas/szocialista_szinekben_in... (2010.09.06. 16:59) Köszönet
  • tompa07 (törölt): Andorkám ! Itt a kliped: www.youtube.com/watch?v=WD90_EkaIGc Főleg a kommentek jók a videó alatt.... (2010.09.05. 14:57) "Ez a mi városunk" - a kampánydal videója!
  • Csilla1313: KEDVES ANDOR! A KÖZBIZTONSÁGRÓL LENNE EGY-KÉT KÉRDÉSEM. A RENDŐRSÉG MIÉRT CSAK AKKOR INTÉZKEDHET,... (2010.08.31. 11:47) Essék szó a közbiztonságról is!
  • : Álságosak ezek a marketing-próbálkozások. Ha bekerül a budapesti képviselők közé, ott majd előveze... (2010.08.24. 14:05) Az LMP válaszolt

2010.08.11. 09:22 budapestprogram

Újabb csapás: koton után wunderbaummal támad Schmuck Andor

Fel kell kötniük a gatyát az őszi, önkormányzati választásokon induló pártoknak, ha tartani akarják a „ki tud meglepőbb kampányajándékkal előrukkolni” versenyt Schmuck Andorral, a MSZDP és a Tisztelet Társaságának közös főpolgármester-jelöltjével. A politikus egy héttel ezelőtt gumióvszerrel rukkolt elő, de tartogat még meglepetéseket. A Hírszerző utána járt, mivel készülnek a pártok az októberi választásokra.

 

Schmuck Andor nevével és szlogenjével ("Mindnyájunknak el kell menni") ellátott gumi-óvszereket osztogat aktivistáival együtt maga a főpolgármester-jelölt is Budapest-szerte – tudta meg a Hírszerző az érintettől. A különös szuvenírekről elsőként a Képviselő Funky számolt be. A Tisztelet Társasága és a Magyar Szociáldemokrata Párt közös főpolgármester-jelöltje kérdésünkre elmondta: a nyári fesztiválok adták a szokatlan ajándék ötletét. 

"Megnéztük, mik a lehetőségeink arra, hogy fiatalokat érjünk el, így jutottunk el a fesztiválokhoz. Már a 90-es években dolgoztam AIDS-ellenes mozgalmakban, ezért kézenfekvőnek tűnt az ajándék" – mondta Schmuck, aki azt is elárulta: összesen 5 ezer darab óvszert készíttettek. Az óvszer dobozának színe és design-ja kísértetiesen hasonlít az MSZP által használt képi világra, ami valószínűleg nem véletlen. Információink szerint Schmuck munkatársai között akad, aki dolgozott korábban a szocialista pártnál, de a kampánynyitóján tiszteletét tette Szanyi Tibor MSZP-s képviselő, az MSZP önkormányzati kampányfőnöke is, ami mégiscsak szokatlan gesztus a részéről, hiszen Schmuck nem a szocialisták jelöltje.

Schmuckot nehéz megállítani, ha egyszer belelendül. További, meglepő szóróajándékkal rukkol elő: Budapest alakú légfrissítőt fog osztani a fővárosi dugóban veszteglőknek. Ebből 8 ezret szeretnének gyártatni. Kérdésünkre, hogy mindez mennyibe került a szervezeteknek, azt mondta: eddig nulla forintot költöttek kampányra, barátok, ismerősök, támogatók segítenek a gyártásban, aktivisták a terjesztésben.

Különleges meglepetések

A Jobbik illetékesétől megtudtunk: 10-10 ezer darab hűtő mágnessel és lufival készülnek, ezen kívül – korlátozott számban – tollakat is vihetnek majd haza az érdeklődők. Aki még fizetni is hajlandó a szuvenírekért, az két féle, új mintás jobbikos pólót is vásárolhat majd. "Lesz majd meglepetés ajándék is, de hogy mi az, még nem áruljuk el"– tették hozzá a párt sajtóosztályán.

Úgy tűnik, az MSZDP-n kívül az MSZP is az internetet rutinosan használó fiatalokra fekteti majd a hangsúlyt. Szanyi Tibor kampányfőnök a Hírszerzőnek úgy fogalmazott: a szimpatizánsok egy "vörös lájkolást" fognak kapni kulcstartó formájában. (A facebook közösségi oldalon lehet "kedvelni" egy-egy bejegyzést, hozzászólást. Ezt egy hüvelykujjat felfelé mutató kéz ábrázolja – szerk.). A legaktívabb polgármester jelölt – aki maga gyűjti össze a jelöléshez szükséges ajánlószelvényeket – elismerésül egy tábla, Szanyi által dedikált Tibi csokit fog kapni.

 

"Mindnyájunknak el kell menni" - olvasható az óvszer csomagolásán (A képek forrása: Kepviselofunky.blog.hu)

 

Információink szerint a Fidesz rendezvényeken a párt webshop-jában is megtalálható ajándékokat lehet majd megvásárolni, az ingyenes, szóró ajándékok milyenségéről a jelöltek egyénenként dönthetnek.

Az LMP illetékese, Karácsony Gergely elérhetetlennek bizonyult a keddi nap folyamán, a Két Farkú Kutya Párttól viszont megtudunk: matricákkal és – később megvásárolható – pólókkal készülnek a választásokra és egy olyan plakáttal, amin a logón kívül semmilyen ígéret nem fog szerepelni. "Oda bármit felírhat a választó, hiszen mi mindent megígérünk" – mondta Kovács Gergely, a szervezet vezetője.

Kinek és miért jó az ajándék?


Berényi Konrád marketingtanácsadó szerint az a legjobb "céges" ajándék, amit a szülő utána odaadhat a gyereknek. Nemcsak azért, mert örül neki a csemete, de még hasznos is: a jegyzettömböt, tollat, kulcstartót a kicsi is használhatja.

A szakértő a politikai marketing kapcsán megjegyezte: a pártoknak sokkal nehezebb dolguk van, mint a cégeknek, a cél azonban ugyan az. "Elsősorban a lojalitás növelése a cél. A párt-ajándékokkal az a baj, hogy egyébként is csak azok fogadják el, akik szimpatizálnak, de minimum semlegesek a párttal, tehát új szavazók megnyerésére nem feltétlenül alkalmasak" – fogalmazott a szakértő, ugyanakkor hozzátette: mivel az emberek általában nem szeretik felvállalni direktben a politikai nézeteiket, ezért az a legjobb, ha "rejtett helyen" tűntetik fel a pártok a logót (például nyakkendő belsejében – szerk.), vagy, olyan tárgyakat ajándékoznak, amit inkább magán, mint munkahelyi környezetben használnak a választók.

Schmuck intim ajándéka kapcsán Berényi úgy vélekedett: az osztás helyszíne és a megszólítandó célcsoport (fiatalok) szempontjából jó ötlet, más kérdés, hogy potenciális szavazói vannak-e a megajándékozottak között.

Forrás

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://schmuckandor.blog.hu/api/trackback/id/tr772213997

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása